Ramslök
På helgens snabbutflykt så fick jag även med mig en knippa med ramslök, en av vårens fräscha primörer. Jag har ju nu lärt mig att sätter man bara dem bara i vatten så snart som möjligt så håller de någon dag även i rumstemperatur. Att jag inte lagade till något med dem i helgen berodde dels på att jag redan hade planerat vad jag skulle äta och dels för att jag ville hinna vara ute så mycket som möjligt medan det var något så när uppehållsväder. Sen tänkte jag att det kunde vara gott med någon slags soppa om vädret skulle bli lite ruggigare framöver, så igår kväll kollade jag lite på olika recept på ramslökssoppa. Jag fastnade då mest för ett som jag tyckte lät lite "matigare" med potatis och kanske då med en varm ostmacka eller kokt ägg som tilltugg. Till mig så räcker det nog att halvera receptet och då har jag ändå så att det räcker att värma tills imorgon också och det skulle vara helt perfekt. För imorgon blir det fastande provtagning igen och bär av tidigt till stan så det kan vara skönt att ha något klart att värma lite snabbt när jag kommer hem!
På tal om något annat men som man kan dricka då, så blev det tyvärr inget med mitt björksavsexperiment här. För när jag läste lite noggrannare om det så ska inte björklöven ha blivit större än musöron när man tappar saven för då kan den smaka beskt.. Ja, inte för att jag alls har spanat in mössens öron då jag har fobi för sådana djur och klarar inte av att se dem ens på bild. Men löven hade redan hunnit utvecklats ganska så mycket så vad jag kunde bedöma av storleken så var det nog för sent för i år!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad om just du vill skriva en kommentar eller maila mig på pialovelyhome@gmail.com