Smaklökar & fredag
När jag fyllde på mitt lökfat som alltid står framme nära till hands, då stod jag och filosoferade lite grann om att visst går det väl att laga mat även utan lök. Men det är synd att inte använda för det är både nyttigt och gott! När man sen tänker efter så är det nog en av de allra mest användbara smaksättarna i eller till många rätter. Nåja, det är kanske inte såå smaskigt i desserter men det skulle inte förvåna mig om det finns något sånt recept också. För när man hamnar framför något matprogram på tv eller får syn på en färgglad och glassig sida om mat i en tidning så är det så har de oftast en sån himla massa ingredienser bara för att få till en rätt. Ofta så ingår det en hel del saker som man inte har hört talas om innan och som bara finns att köpa på saluhallar och i större städer. Nästan som det vore en tävling i att svänga sig med det allra senaste och konstigaste som de kan komma på och slänga i så många olika grejer som de bara kan i en och samma rätt.
Mina smaklökar går då inte alls igång på alla de här olika smakerna ihopblandade och jag har absolut heller inget som helst behov av att det ska "hända en massa saker i munnen" på mig medan jag äter (så som många kockar uttrycker det). Inget alls utöver att jag vill kunna njuta av de goda smakerna från några få olika fräscha råvaror i enkla maträtter, det anser jag är matkonst. Det mår dessutom både jag, min aptit och min plånbok allra bäst av i längden, inte av något matsnobberi. Om jag bara ska nämna en enda rätt så är det löksoppa som i all sin enkelhet är så himla gott men uppräkningen skulle kunna bli oändlig.
Som avrundning på det här "brandtalet" så tror jag faktiskt att det blir köpt pizza ikväll med en enkel grönsallad med rödlök såklart, som ett fräscht tillbehör! Skulle jag ha gjort pizzan själv så kunde det blivit en lökpizza, inte så dumt det heller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad om just du vill skriva en kommentar eller maila mig på pialovelyhome@gmail.com